Broodpudding met chocoladeglazuur

Aantal personen: 4
(Voor)bereidingstijd: (15) 60

Ingrediënten

  • 400 g wit of bruin brood
  • 4 dl melk
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 
1 zakje vanillesuiker

  • nootmuskaat

  • 3 el rozijnen

  • enkele el amandelschilfers

Bereiding

Breng de melk aan de kook. Doe er het brood, de eieren, suiker, nootmuskaat, vanillesuiker, rozijnen en amandelschilfers bij. Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm. Bak de pudding goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer één uur. Maak het glazuur: smelt de chocolade, voeg de suiker en het citroensap toe en strijk het mengsel met een borsteltje uit op de broodpudding. Maak eventueel nog een wit glazuur van poedersuiker en water en trek daarmee streepjes over het chocoladeglazuur. Laat de pudding afkoelen en serveer hem.

Bron: Lekker van bij ons