Benedict-eitje met Meesterlyck-ham

Aantal personen: 4
(Voor)bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 150 g jonge spinazie
  • 4 sneetjes Meesterlyck-ham
  • 3 el wittewijnazijn
  • 4 pistolets
  • 2 dl Hollandaisesaus
  • boterpeper en zout

Bereiding

Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Houd warm. Breng water met de azijn in een pannetje aan de kook. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje. Roer het water tot een draaikolk en laat het ei in het midden van het water glijden. Pocheer elk ei 3,5 minuten. Schep ze uit het water met een schuimspaan en leg ze in een kom met koud water, snijd de randen bij. Halveer de broodjes en rooster ze. Leg op één helft wat boter met een sneetje Meesterlyck-ham. Verdeel er de spinazie over en leg er een gepocheerd ei op. Werk af met de saus en wat bieslook.

Bron: Lekker van bij ons